Support your Locals Amsterdam

Support Your Locals is een landelijke campagne met als doel lokale voedselproducenten te steunen, zowel tijdens als na de coronacrisis. Wij roepen heel Nederland op zoveel mogelijk te kiezen voor producten van dichtbij. Alleen mét jou kunnen deze producenten blijven zorgen voor de lekkerste lokale producten. Zodat samen eten het mooiste moment van de dag blijft. Zeker nu.

De campagne is een samenwerking tussen de Taskforce Korte Keten, en campagnebureau Food Cabinet en wordt gedragen door een groeiend netwerk van lokale ondernemers en voedselproducenten door heel Nederland. Support Your Locals is een open en inclusieve beweging. Consumenten en lokale voedselproducenten zijn onze ambassadeurs. Samen met hen zorgen we dat het aanbod én de vraag naar lokale producten steeds groter wordt. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door steun van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, alle twaalf provincies, Rabobank en Stichting DOEN.

Het idee voor de campagne ontstond toen Samuel Levie, eigenaar van onder meer worstmakerij Brandt & Levie en mede-oprichter van campagnebureau Food Cabinet, samen met ondernemers in Amsterdam een foodbox met kwaliteitsproducten samenstelde en direct ging leveren aan de inwoners van Amsterdam. Binnen een week bundelden ruim 50 lokale initiatiefnemers de krachten en sloten zij zich aan bij de beweging. Er zijn al initiatieven in o.a. Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Groningen en Haarlem. Deze website is niet verbonden aan de campagne Support Your Locals.